Tuesday, April 21, 2015

The New Talk 28 Nisan'da

Bahçeşehir Üniversitesi, ilki 28 Nisan’da gerçekleştirilecek The New Talk uluslararası konuşmalar dizisiyle dünya çapında medya profesyonellerini Türkiye’de ağırlayacak 

Bahçeşehir Üniversitesi, medyanın yeni dünyadaki yeni kurallarını İstanbul’da belirleyecek. İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü’nün tasarladığı “The New Talk” konferans serisinde dünyanın önde gelen gazetecileri, medya yöneticileri, akademisyenleri ve ekonomi uzmanları Bahçeşehir Üniversitesi’nde konuşacak. 

Birincisi 28 Nisan’da düzenlenecek olan konuşma serinin ilk konukları; dünyanın önemli gazetecilerinden, ödüllü yazar Christopher Dickey ve yakın zamanda önemli bir seçim yaşayan Yunanistan'dan genç ve bağımsız gazeteci Michael Angelos Konstantopoulos olacak. 

Ortadoğu konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından olan Christopher Dickey, konuşmasında Türkiye’yi çok yakından ilgilendiren Ortadoğu’daki durumu, karışıklığı ve medyanın Ortadoğu’daki sistemlerde nasıl bir yere sahip olduğunu katılımcılarla paylaşacak. Michael Angelos Konstantopoulos ise Türkiye’nin batı komşusu Yunanistan’daki krizi, seçim sürecini, yakından takip ettiği Syriza’yı ve ekonomik bağımsızlık ilkesiyle hareket eden yeni bir habercilik anlayışının mümkün olup olmadığını paylaşacağı bir konuşma yapacak. 

Moderatörlüğünü Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi ve The New Talk Koordinatörü Mahmut Çınar’ın yapacağı ilk konferans, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü B Konferans Salonu’nda saat 13.30'da gerçekleştirilecek. Katılımın ücretsiz olduğu The New Talk’ta ayrıca konuşmacıların, katılımcıların sorularını yanıtlayacağı soru-cevap bölümü yer alacak. Konferansta simultane tercüme yapılacak.

The New Talk neyi amaçlıyor?

Bahçeşehir Üniversitesi'nin iletişim eğitiminde ulaşmış olduğu uluslararası standartların bir göstergesi olarak medyanın güncel evrensel sorunlarını masaya yatırarak BAU temelli yeni modeller önermek.

Dünyanın önde gelen gazetecilerinin ve yeni medya uzmanlarının Türkiye'ye BAU inisiyatifiyle gelmesini sağlayarak bu alanda Türkiye'de yaşanmakta olan sorunlara ve tartışmalara yeni boyutlar kazandırmak.

Dünyaca ünlü profesyonellerin uluslararası deneyimlerini hem BAU öğrencileri ve öğretim elemanlarıyla hem konuyla ilgilenen kamuoyuyla yüz yüze paylaşma olanağını sağlamak

Üniversitelerin evrensel sorumluluklarına uygun olarak Türkiye medyasının sektörel sorunlarına, bunun yanı sıra yeni medya teknolojileriyle birlikte ortaya çıkan olanak ve değişimlere uygum sağmayla ilgili krizlere cevap ve alternatifler bulabilmeleri için akademi ile sektörü bir araya geetiren düzlemde tartışma ortamı yaratmak.

No comments:

Post a Comment